AÖF'de Uzaktan Eğitimin Amacı Nedir?



e-Öğrenme Hizmetleri Tıklayınız

Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi’nde e-Öğrenme hizmetleri; İşletme, İktisat ve Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin televizyon ve kitaplara paralel olarak bilgisayar etkileşimli ders çalışmalarını sağlamak amacı ile 1994 yılında başlamıştır. Bilgisayarın eğitimde kullanılmasının Türkiye'de en kalıcı ve yaygın uygulaması olan BDE hizmetleriyle, öğrencilerimiz bilgisayar ve ders yazılımlarını kullanarak bazı derslerini kendi öğrenme hızlarında ve etkileşimli olarak çalışabilmektedirler.



Zengin içerikli eğitim yazılımı olarak da tanımlanan alıştırma yazılımlarında şu anda sistemde 74 ders olmak üzere toplam 1029 ünite yayına girmiştir. Yapımı tamamlanan derslerle, 2004-2005 öğretim yılında Uzaktan Eğitim Sistemindeki bazı bölümlerde İnternet destekli derslerin tüm derslere oranı yüzde 50'lerin üzerine çıkmıştır. Örneğin, İşletme Fakültesi İşletme Bölümünde içinde bulunduğumuz öğretim yılında derslerin yüzde 87'si Internet ortamında yayınlanmaktadır. İktisat Fakültesinin bölümlerinde bu oran yüzde 83 ile 87 arasında değişmektedir. Turizm ve Otel İşletmeciliği, Muhasebe, Yerel Yönetimler, Bankacılık ve Sigortacılık, Sağlık Kurumları İşletmeciliği gibi iki yıllık uzaktan eğitim programlarında internet destekli derslerin oranı yüzde 50 ile yüzde 78 arasında değişmektedir.

Anadolu Üniversitesi Uzaktan Sistemi’ndeki İnternet’e dayalı alıştırma yazılımları sunulan içerik miktarı açısından Türkiye'nin en büyük e-Öğrenme projesidir. İnternet üzerinden yayınlanan alıştırma yazılımlarına girmek isteyen öğrencilerimiz hiçbir ek ücret ödemeden T.C. Kimlik Numaraları ile bu hizmetimizden yararlanabilmektedir.


e-Öğrenme Hizmetleri Tıklayınız

e-Sınav Hizmeti, Anadolu Üniversitesi'nin uzaktan eğitim gören öğrencilerinin, örgün sınavlar öncesi kendilerini denemeleri ve başarı durumlarını gerçeğe yakın biçimde ölçmeleri amaçlanarak hazırlanmıştır. 2007-2008 öğretim yılı için 134 derse ait 12 bin sorudan oluşan bir soru bankası yayına girmiştir.

e-Sınav uygulamak isteyen öğrencilerimiz hiçbir ek ücret ödemeden T.C. Kimlik Numaraları ile bu hizmetimizden yararlanabilmektedir.


e-DANIŞMANLIK Tıklayınız

Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi ile öğrenim gören öğrencilerinin yüz yüze akademik danışmanlık hizmetlerinin bir benzeri İnternet ortamında da gerçekleşmeye başlamıştır. Alıştırma yazılımlarına paralel olarak, öğrencilerin akademik danışmanlara, dersleriyle ilgili soru sormalarına olanak tanıyan e-Danışmanlık, 2007-2008 öğretim yılında e-Alıştırma hizmeti olan 74 ders uygulamaya girmiştir.

e-Danışmanlık almak isteyen öğrencilerimiz hiçbir ek ücret ödemeden T.C. Kimlik Numaraları ile bu hizmetimizden yararlanabilmektedir.


e-SESLİ KİTAP Tıklayınız

e- Sesli Kitap uygulamasına 2005 yılında başlanmıştır. Bu uygulamadan yalnızca görme engelli öğrenciler değil kitabı dinleyerek çalışmayı tercih edecek bütün öğrenciler yararlanabilecektir. Kitaplar profesyonel seslendirme sanatçıları tarafından radyofonik bir biçimde seslendirilmekte ve ses efektleri ile anlatım zenginleştirilmektedir. e-Sesli Kitap uygulamasında 32 derse ait 474 ders programı yayınlanmaktadır.