ATA-AÖF Sınav Uygulama ve Değerlendirme
Sınav Sistemi
Fakültemizde bir eğitim-öğretim yılı içerisinde her dönem için birer adet ara sınav, yarıyıl sonu sınavı ve bütünleme sınavı yapılmaktadır. Ara sınavlar LMS sistemi üzerinden online olarak, yarıyıl sonu ve bütünleme sınavları ise ülke çapında gerçekleştirilen merkezi sınavlarla yüz yüze gerçekleştirilmektedir
ATA AÖF Sınav Yerlerini Öğrenmek için Tıklayınız
Ara Sınavlar
Fakültemiz, ara sınavlarını LMS (Öğrenim yönetim Sistemi - Learning Management System) üzerinden online olarak gerçekleştirmektedir. Bu sınav, dönem sonu not ortalamasını %20 oranında etkilemektedir. Öğrenciler kullanıcı adı ve şifreleriyle sisteme giriş yaptıktan sonra ilgili bağlantıları kullanarak sınava katılabilmektedir. 20 sorudan oluşan bu sınavda her sorunun doğru cevabı 5 puan değerindedir. Öğrenci, Resim 2’de gösterilen "Sınavı Bitir" düğmesini kullanarak sınavını tamamlar. Daha sonra notları otomatik olarak sistem tarafından hesaplanır. Sınav saatinden 24 saat sonra da notlar öğrencilere ilan edilir. Ara sınava katılmak için izlenecek adımları görüntülemek için tıklayınız.
Yarıyıl Sonu Sınavı
Fakültemizde yarıyıl sonu sınavları, öğrenci yoğunluğuna göre belirlenen il sınav merkezlerinde yüz yüze gerçekleştirilmektedir. Yarıyıl sonu sınavları dönem sonu not ortalamasını %80 oranında etkilemektedir.
Bütünleme Sınavı
Bütünleme sınavı da yarıyıl sonu sınavı gibi il sınav merkezlerinde yüz yüze gerçekleştirilmektedir. Bu sınavdan alınan puan yarıyıl sonu sınavı puanının yerine geçer ve dönem sonu not ortalamasını %80 oranında etkiler.
Sınav Merkezleri
Sınav merkezleri öğrencilerin tercihlerine göre fakülte yönetim kurulu tarafından belirlenmektedir. 2012-2013 eğitim-öğretim yılı güz dönemi yarıyıl sonu sınavı 41 il 42 sınav merkezinde gerçekleştirilmiştir.
Değerlendirme Sistemi (Bağıl Değerlendirme Sistemi)
Bağıl Değerlendirme Sistemi (BDS); Öğrencinin başarı durumunun, birlikte ders aldığı diğer öğrencilerle beraber belirlendiği sistemdir. Bu değerlendirmede; dersi alan öğrencilerin yarıyıl/yıl içi ve yarıyıl/yılsonu sınavlarından aldıkları puanların istatistiksel sonuçları dikkate alınır. Bağıl değerlendirme bir başarı ölçme sistemi değil ölçme sonucunda elde edilen notları değerlendirme yöntemidir. Ölçme, öğrencilerin sınavlarda sorulan soruları hangi oranda doğru yanıtladıklarını (100 veya herhangi bir birim üzerinden) oransal olarak saptama ile ilgili işlemleri kapsar.
ATA-AÖF Ana Sayfa Girişi Yapmak için Tıklayınız
ATA AÖF
- ATA-AÖF 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimi
- ATA-AÖF 2018 Sınavsız Geçiş Önlisans Programları
- ATA-AÖF Akademik Sistem Giriş Paneli
- ATA-AÖF Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi
- ATA-AÖF Başvuru Şartları Nelerdir?
- ATA-AÖF Değerlendirme ve Başarı Notu
- ATA-AÖF Ders Kayıt İşlemleri Nelerdir?
- ATA-AÖF Görevli İşlemleri
- ATA-AÖF Kabul Şartları Nelerdir?
- ATA-AÖF Öğrenci Girişi
- ATA-AÖF Sınav Uygulama ve Değerlendirme
- ATA-AÖF Sınavsız 2. Üniversite Ön Kayıt için İstenilen Belgeler
- ATA-AÖF Sınavsız 2. Üniversitenin Kapsamı Nedir?
- Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Bilgi Sistemleri
- Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Bölümleri
- Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sınav Giriş Belgesi
- Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Programları Kayıt Sayfası
- Atatürk Üniversitesi AÖF Dikey Geçiş Bölümleri
- Atatürk Üniversitesi AÖF İletişim Numaraları
- Atatürk Üniversitesi Görevli İşlemleri Sistemine Giriş
- Atatürk Üniversitesi Mobil İşlemler Portalı
- Atatürk Üniversitesi Öğrenci No Öğrenme
- Atatürk Üniversitesi Şifre Hatırlatma
- ATAUNİ AÖF GİS Yeni Hesap Oluşturun!
- ATAUNİ GİS Şifre Hatırlatma