27 - 28 Mayıs 2017 AÖF Final Sınavı Sonuçları Açıklandı mı?



27 - 28 Mayıs 2017 Bahar dönemi final sınavlarını gerçekleştiren öğrenciler, 27 - 28 Mayıs 2017 AÖF Sınav Sorularını AÖF Girişi yaparak AÖF e Öğrenme linkinden öğrenmekteler.Öğrencilerin ekserisi, AÖF Sınavlarına,AÖF Çıkmış Sorularla,AÖF Öğrenme,e Öğrenme Bölümlerinden çalıştılar.AÖF sınav sonuçları 20 gün içerisinde açıklanacak.

Bu sene AÖF'de bütünleme sınavlarının olmaması,AÖF Derslerinden kalan öğrencileri mağdur edeceğe benziyor.Bazı AÖF öğrencilerin tek umudu, tek ders sınavına kaldı.Anadolu Üniversitesinin tek ders sınavıyla alakalı açıklamaları aşağıda mevcuttur.

Anadolu Üniversitesinin 2016-2017 AÖF Sınav Tarihleri ve AÖF Kayıt Yenileme ile alakalı açıklamaları var mı? Anadolu Üniversitesinin yeni yılla alakalı AÖF Sınav Tarihleri ve AÖF Kayıt Yenileme ile ilgili en güncel duyurularını yine aofgiris.com adresimizde bulabileceksiniz. Peki AÖF Sınav Sonuçlarına Ne Oldu Açıklandı mı,AÖF Sonuçları Bugün Açıklanacak mı,AÖF Sonuçları Bugün Açıklanıyor,AÖF Sonuçları Açıklandı, AÖF Sınav Sonuçları Tıklayın...


27 - 28 MAYIS 2017 AÖF SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ


27 - 28 MAYIS 2017 AÖF Sınav Sorularını Öğrenmek için Buraya Tıklayınız


AÖF sınavları nasıl değerlendiriliyor? AÖF başarı ve sınıf geçme kriterleri neler?

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) öğrencilerinin en çok merak ettiği konu sınavların nasıl değerlendirildiği ve ders geçme sisteminin nasıl olduğu konusunda.

AÖF Sınav Geçme Notları:

84 – 100 AA 4,00 Geçti
77 – 83 AB 3,70 Geçti
71 – 76 BA 3,30 Geçti
66 – 70 BB 3,00 Geçti
61 – 65 BC 2,70 Geçti
56 – 60 CB 2,30 Geçti
50 – 55 CC 2,00 Geçti
46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti
40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti
33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti
0 – 32 FF 0,00 Kaldı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) resmi sitesinde yer alan AÖF Dönemlik-Kredili Sistem Ölçme Ve Değerlendirme Kılavuzu'ndan detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz Kılavuz için Tıklayın


AÖF sınavları nasıl yapılıyor AÖF sonuçları nasıl ve neye göre değerlendiriliyor?

AÖF sınavlarında adaylara, ara ve dönem sonu sınavlarında, beş seçenekli çoktan seçmeli testler uygulanıyor. Öğrencilere, sınava gireceği her ders için 20 soru soruluyor, 30'ar dakika sınav süresi veriliyor. AÖF sınavlarının değerlendirilmesi her ders için 100 tam not üzerinden yapılıyor. AÖF’te bir dersin sınavında sorulan soruların sayısı 100 ile bölünerek her sorunun puan değeri bulunuyor. Örneğin; Felsefe bölümünde “Çağdaş Felsefe” dersinin sınavında 20 soru sorulmuş ise her sorunun puan değeri (100/20=) 5 puan olarak hesaplanıyor. Öğrencinin sınavda doğru yanıt sayısı soruların puan değeri ile çarpılarak o dersten almış olduğu not belirleniyor.

Merkezi açıköğretim ve uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapılan programlarda (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan dersler ve ödevi olan dersler hariç) yapılan sınavlar sonucunda alınan notların, başarı notuna katkı oranları; ara sınav notunun %30’u, dönem sonu sınav notunun %70'i olarak hesaplanıyor.

AÖF’te Bir Dersin Başarı Notu nasıl hesaplanıyor?

AÖF’te Bir Dersin Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30) + (Dönem Sonu Sınav

Notu X %70) değerlerinin toplamı ile hesaplanıyor.

Örneğin; “Çağdaş Felsefe” dersinin ara sınavında 60, dönem sonu sınavında 80 alan bir öğrencinin başarı notu şu şekilde hesaplanmaktadır.

Başarı Notu = (60 X %30) + (80 X %70) => Başarı Notu = 18 + 56 => Başarı Notu = 74


Bağıl Değerlendirme Sistemi nedir?

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınavlarında önceki yıllara göre sınıf geçme kolaylaştı.


AÖF’te sınıf geçme nasıl kolaylaştı peki?

Yıllık sistemde öğretim yapılan programlarda sınavların değerlendirilmesi mutlak değerlendirme sistemine göre yapılmaktaydı. Mutlak sistemde bir öğrencinin bir dersten başarılı olabilmesi için önceden belirlenmiş mutlak bir not sınırını aşması bekleniyordu. Örneğin; 50 veya 70 gibi mutlak bir sınır. Bunun anlamı 50 veya 70 üzeri not alanlar başarılı, altı ise başarısızlık olarak değerlendirilmekteydi.

AÖF’te yeni uygulanmaya başlanan Bağıl Değerlendirilme Sisteminde (BDS) ise mutlak bir not sınırı konmamakta, BDS adından da anlaşılacağı gibi bir öğrencinin başarısı, bir programda o dersi alan grup içindeki diğer öğrencilerin başarı düzeyleri ile bağlantılı bir şekilde değerlendirilmektedir.

BDS’de temel amaç, belirli bir dersi alan öğrencilerin yüz üzerinden aldıkları mutlak notlara göre değil, o dersi alan grup içinde gösterdikleri performansa göre notları belirlemektir.

Performansın anlamı bir bölüm veya programda o dersi alan öğrencilere göre, bir öğrencinin ne durumda olduğudur. Yani bir programda o dersi alan öğrencilerin ortalamasının ne kadar altında veya üstünde kaldığını belirlemektir.

BDS’de ulaşılması gereken standartlar önceden belirlenemez. BDS’de geçme notları bir anlamda önceden ilan edilemez. Bir programda o dersi alan öğrencilerin başarısı düşük ise düşük puanla dersten geçilebilmekte, başarı yüksek olduğu derslerde yüksek puanla o dersten, ders tekrarına kalınabilmektedir.

BDS bir anlamda bir ölçme sonucunda elde edilen notların değerlendirme yöntemidir. Ölçme ise öğrencilerin bir dersten yapılan ara ve dönem sonu sınavlarında, sınav sonuçlarını hangi oranda doğru yanıtladıklarını ortaya koyan 100 veya farklı bir birimle ifade edilen işlemleri kapsar.

Açıköğretim Fakültesi’nde (AÖF) başarı notları ve sınıf geçme notları hesaplanırken şunlara dikkat ediliyor;

Merkezi açıköğretim ve uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapılan bölüm ve programlarda öğrencilerin notlarını BDS katılabilmesi için ham başarı notlarının belirli bir baraj değerini aşması gerekiyor. Başka bir deyişle ders bazında Başarı Notuna Alt Sınır (BNAS) uygulanıyor. Başarı notuna alt sınır değeri (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan dersler hariç) 25’tir.

Bunun anlamı şudur; başarı notu 25 ve altında ise o öğrencilerin notu değerlendirmeye, yani o ders için başarı notu ortalaması hesabına katılmıyor.

Böylece tüm derslerde başarının belirli bir düzeyinin altına düşmesi engellenmiş oluyor. 25’in altında başarı notu alan öğrenciler o dersi tekrar almak zorunda kalıyor.

İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan derslerin başarı notunda 100 ile 70 arası alınan notlar AA ile CC arasındaki harf notlarına dönüştürülüyor. 60 ile 70 arası alınan notlar DD-DC-CD harf notlarına dönüştürülecek ve öğrenciler 2.00 genel not ortalamasını sağlamaları halinde başarılı olarak kabul edilecektir. İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan derslerin başarı notuna uygulanacak alt sınır değeri 60 olarak belirlenmiştir. Bu derslerden 60’ın altında başarı notu alan öğrenciler o dersi tekrar almak zorundadırlar.

Başarı notu alt sınırının altında kalan öğrencilere FF harf notu verilir. Bu öğrencilerin notları başarı notlarının ortalaması hesabında dikkate alınmaz. Başarı notuna alt limit uygulanmasının amacı, aşırı düşük notlarla öğrencilerin BDS istatistiği üzerindeki olumsuz etkisini ortadan kaldırmaktır.

AÖF'TE “TEK DERS SINAVI” BEKLEYENLERE MÜJDE

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi'nden (AÖF) tek dersi kalıp da mezun olamayan öğrenciler için geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tek ders sınavı uygulamasının yapılacağı bildirildi. AÖF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kamil Çekerol, sisteme getirdikleri önemli yeniliklerden bir tanesinin tek ders sınavı olduğunu kaydetti. Geçen yıl uygulamaya başlanan tek ders sınavı uygulamasında büyük bir başarı elde edildiğini belirten Çekerol, “Tek ders sınavı geçen sene sistemimizde uygulamaya başladığımız bir sınav oldu ve son derece de başarılı olduğunu gördük. Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz tek ders sınavında, yaklaşık 56 bin öğrencimiz bir tek dersten okul uzatma durumundaydı. Sınava katılan 56 bin öğrencimizin 45 bininin, yani yüzde 80'inin başarılı olduğunu ve okullarını tamamladıklarını gördük. Bu bizi tabii ki son derece memnun eden bir sonuç oldu. O nedenle sistemsel bir değişiklik gerektirmemesi, yani şu anda bütün öğrenim hayatı boyunca öğrencilerimizin yönetmeliğimiz gereğinde yerine getirmek zorunda oldukları ders geçme, sınıf geçme gerekliliklerinde bir değişime neden olmaması nedeniyle tek ders sınavını rahatlıkla uygulayabilir durumdayız. Tek ders sınavını, sistemimiz içerisinde kabul edilebilir ve başarı oranının yüksek olduğu bir uygulama olarak görüyoruz” dedi.


2017 AÖF Tek Ders Sınavına Kimler Girebilir Öğrenmek için Tıklayın!






“TEK DERSTEN OKUL UZATILMASININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN GAYRETİMİZ SÖZ KONUSU”

“Öğrencilerimizin bir tek ders yüzünden okul uzatmalarının önüne geçmek için bir gayretimiz söz konusu” diyen Çekerol, şöyle devam etti: “Gönül ister ki öğrencilerimiz buraya kalmadan öğretim yılı sonunda normal sınavlarıyla ara ve dönem sonu sınavlarında başarılı olup eğitim-öğretim hayatlarını o şekilde tamamlamış olsunlar. Verdiğimiz mezunlardan başarılı bir sistem olduğunu ve başarılı bir öğrenci grubuyla eğitim-öğretimimizi sürdürdüğümüzü düşünüyoruz.”



2017 AÖF Tek Ders Sınavına Kimler Girebilir Öğrenmek için Tıklayın!



YÖK'te 21.06.2012 tarihinde tüm üniversite öğrencilerine 2011-2012 eğitim döneminde bütünleme sınavı uygulanması kararını açıklamıştı. YÖK 19.06.2012 tarihli oturumunda 2547 sayılı kanunun 44. Maddesinin 'b' bendine dayandırılarak alınan karara göre, 'yıllık veya yarıyıllık sınav takvimi uygulayan tüm yükseköğretim kurumları 2011-2012 yılından itibaren final sınavları sonrasında bütünleme sınavları yapacak'.Geçtiğimiz günlerde birinci ve ikinci öğretim için yaz okulu ücretlerinin eşitlendiğini duyuran Yükseköğretim Kurulu, aldığı bu kararla 'bütünleme sınavlarını' uygulayan ve uygulamayan üniversite ayrımını ortadan kaldırmış oldu.Bütünleme Sınavına Gireceklerin adres, büro, sınav merkezi değişikliklerini 10 Temmuz tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. O tarihten sonra herhangi bir adres değişikliği yapılmayacak olup mevcut kayıtlı adreslerinizde sınava gireceğinizi önemle belirtiriz

Öğrenciler TC kimlik numarasıyla oturum açarak “Fakülte” başlığından “Sınav Soruları” seçeneğine, “Bölüm” başlığından öğretim yılını, “Ders” başlığından istenen sınavı seçerek sınav sorularına erişebilirler. Eğer Açıköğretim sistemiyle öğrenim gören Açıköğretim Fakültesi, İşletme Fakültesi ve İktisat Fakültesi öğrencisi iseniz, "T.C. Kimlik Numaranız" ile e-Öğrenme Portalına oturum açabilirsiniz. Eğer Açıköğretim sistemiyle öğrenim gören Batı Avrupa Programı öğrencisi iseniz, "Öğrenci Numaranız" ile e-Öğrenme Portalına oturum açabilirsiniz. Anadolu Üniversitesi örgün program öğrencileri de portalda "Öğrenci Numarası" ile oturum açabileceklerdir. Yabancı uyruklu örgün program öğrencileri portalda "9..." ile başlayan "Öğrenci Numarası" ile oturum açabileceklerdir. Eğer öğrencimiz değilseniz, yukarıdaki kutucuğa "konuk" yazarak e-Öğrenme Portalına oturum açabilirsiniz. Ancak bu durumda, çoğu hizmetimizden sınırlı olarak yararlanabilirsiniz. Öğretim Üyelerimiz, kendilerine bildirilen kullanıcı adı ve şifreleri ile sistemde oturum açabilirler. İnternet Explorer'da güvenlik ve gizlilik ayarları varsayılan düzeyden daha yukarda olmamalıdır.

AÖF (Açıköğretim) Ara ve Dönem Sonu Sınav Notunun Başarı Notuna Katkısı

Açıköğretim AÖF ve uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapılan programlarda (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan dersler ve ödevi olan dersler hariç) yapılan sınavlar sonucunda alınan notların, başarı notuna katkı oranları; ara sınav notunun %30'u, dönem sonu sınav notunun %70'tir.

Bir Dersin Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30 ) + (Dönem Sonu Sınav Notu X %70) değerle-rinin toplamı ile hesaplanır.

Örneğin; “Çağdaş Felsefe” dersinin ara sınavında 60, dönem sonu sınavında 80 alan bir öğrencinin başarı notu şu şekilde hesaplanmaktadır.

Başarı Notu = (60 X %30) + (80 X %70) => Başarı Notu = 18 + 56 => Başarı Notu = 74


*En Güncel LYS YGS Bilgi ve Haberleri için Buraya Tıklayınız

*En Güncel KPSS Bilgi ve Haberleri için Buraya Tıklayınız

1 yorum

Misafir
23.06.2014 10:52

Değerli yetkililer mezuniyet için kalan tek ders için lütfen muafiyet...