AÖF Derslerine Nasıl Çalışmalıyım?



Açıköğretim Fakültesini tercih eden adaylar,haliyle örgün eğitime göre bazı mahrumiyetleri var gibi görünse de biz önemli olan şeyin farkındalık olduğuna inanıyoruz.Yani burada farkındalık derken bilgiyi kastediyoruz.İster örgün eğitim olsun ister açıköğretim olsun bilgiye sahip olan kazanacaktır.

Açıköğretim Fakültesi mezunlarından bazılarının bugün, örgün eğitime devam edenlere nazarla daha başarılı olabildiklerini görüyoruz.Bir şekilde,elinde olarak veya olmayarak açıköğretim fakültelerini tercih etmiş olan adaylar, kesinlikle karamsar olmamaları yukarıda bahsettiğimiz gibi farkındalık ile gayret ettiklerinde neleri başardıklarını gördüklerinde kendileri dahi inanmakta güçlük çekeceklerdir.Biraz motivasyondan sonra sınav pratiklerine bir göz atalım derim;


• Derslerinize sınava en az 2 ya da 3 ay kala çalışmaya başlayın. Kendinize bir ders çalışma programı oluşturun. Kaç üniteye çalışacağınızı hesaplayın ve zamanınıza göre her gün çalışmanız gereken ünite sayısını bulun. Buna göre her gün 1 ya da 2 üniteye çalışın.

• Ders kaynağı olarak kurs veren dershanelerin çıkardığı yardımcı kaynaklar başta olmak üzere Geçmiş yıllarda çıkan aöf soruları ve Açıköğretimin sizlere ücretsiz verdiği Ders kitaplarını kullanın.

• Test çözümlerine ağırlık verin. Ben sadece yardımcı kitapların her ünite için verdiği testlere çalışarak sınıf geçtiğimi hatırlarım.

• Yardımcı kaynakların konu özetlerini bir yada iki kez dikkatlice okuyup anlamaya çalışın. Hepsini aklınızda tutmanıza gerek yok sadece belli başlı yerleri aklınızda kalsın yeter. Test çözerken inanın farkı hissedeceksiniz.

• Çalışanlar geçmiş yıllarda sorulan sınav sorularını 2-3 sayfa olacak şekilde her gün işe gidip gelirken ve gün içinde boş vakitlerinde ellerine alarak soruları çözmeye çalışmalılar. Akşam eve geldiğinizde çalışmanın ne kadar zor olduğunu benden iyi kimse bilemez:)

• Eğer bir işte çalışmıyorsanız Açıköğretim sınavlarına hazırlanmak sizin için çok kolay olacaktır. Her gün sadece 1 yada 2 saatinizi mutlaka ama mutlaka test sorularını çözerek geçirmelisiniz. Bu yöntemle sınavdaki soruları anlamanız daha kolay olacaktır.

• Geçmiş yıllarda sorulan sorulardan mutlaka yeni sınavda çıkmaktadır. Diğer sorularda bu soruların benzerleri olmaktadır. Düşünün belli konulardan 10 yılı aşkın süredir sorular hazırlanmakta. Ne kadar olsa da mutlaka önceki sorular biraz değiştirilerek yeniden sorulmaktadır. Buda geçmiş soruların önemini göstermektedir.

Açıköğretim Fakültesi Ana Sayfa Girişi için Tıklayınız