Aöf 25- 26 Ocak Final Sınav Soru ve Cevapları Açıklandı! AÖF Sınav Soruları

Aöf 25- 26 Ocak Final Sınav Soru ve Cevapları Açıklandı! AÖF sınav soruları ve cevapları 25-26 Ocak 2014 (SORGULAMA):


Aöf 25- 26 Ocak Final Sınav Soru ve Cevapları Açıklandı! AÖF sınav soruları ve cevapları 25-26 Ocak 2014 (SORGULAMA)AÖF sınav soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? 25-26 Ocak Aöf cevapları bekleyişi - Açıköğretim soruları ve cevapları- Aöf Açıköğretim cevap anahtarı.Açıköğretim AÖF soru ve cevapları açıklanma tarihi, AÖF 25-26 Ocak güz dönemi final soru ve cevapları-AÖF sınav giriş!

AÖF 25-26 Ocak SORU VE CEVAPLARA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Final sınavları 25-26 Ocak tarihlerinde yapılıyor. Sınav günü sınav merkezlerini bulma konusunda sıkıntı yaşamaması için kesinlikle daha önceden sınav merkezlerinin yerlerini tespit etmeleri önerilir.Sınava girişte sorun yaşamamak adına sınav giriş belgelerini erken bir vakitte hazırlayarak yanınızda bulundurmanız önerilir. Sınav merkezine gittiğinizde kapıdaki memurlara sorun yaşatmamanız rica olunur.

Sınava girmek için gerekli belgeler

1 Sınav Giriş Belgesi (bu belge-renkli veya siyah-beyaz olabilir)
2 Öğrenci Kimlik Kartı veya Öğrenci Tanıtım Kartı veya sınavda geçerli öğrenci kimlik belgesi.
3 Nüfus Cüzdanı, Sürücü Belgesi, Pasaport veya bunlara eşdeğer kimlik belgesi.

Sınava Giriş Belgesi'ni nasıl alabilirim?

“Sınava Giriş Belgeleri” öğrencilerin adreslerine posta ile gönderilmeyecektir! Öğrenciler, “Sınava Giriş Belgesi”nin dökümünü sınav tarihinden bir hafta öncesinden başlayarak AÖF Bürolarından veya http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve şifrelerini kullanarak alabilirler. Öğrenciler Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan; sınav ili, bina, salon, sıra, sınav tarihi ve saatinde sınava girmek zorundadırlar. Sınava gireceğiniz binayı sınavdan en az bir gün önce mutlaka görünüz. Ayrıca sınav saatinden bir saat önce sınava gireceğiniz binada hazır bulununuz. Sınava giriş belgesinde belirtilen yerde ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için (mazeretli bile olsalar) başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmaz. Bu nedenle, her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir. Mazeretli bile olsalar, öğrenciler için mazeret sınavı açılmaz.

İnternetten almış olduğum Sınava Giriş Belgesi’ni AÖF bürosuna onaylatmam gerekiyor mu?

http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresinden aldığınız Sınava Giriş Belgesi, Öğrenci Kimlik/Tanıtım Kartı ve özel kimlik belgeniz ile sınava katılabilirsiniz. Sınava Giriş Belgesi'ni AÖF bürolarına onaylatmanız gerekmemektedir.

Sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor?

Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren yaklaşık 30 gün içinde http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresinde yayımlanmakta ve öğrenciler T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle sonuçlara ulaşabilmektedir. Sınav sonuçları öğrencilerin adreslerine ayrıca postalanmayacaktır.

Sınav soruları ve cevap anahtarları internette nerede yayımlanmaktadır?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri 2001 yılından itibaren sınav soruları ve cevap anahtarları e-Öğrenme Portalında e-Kitap biçiminde yayımlanmaktadır. Öğrenciler, Açıköğretim e-Öğrenme Portalına http://yillik.eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki “Oturum Aç” kısmından T.C. kimlik numarasıyla oturum açarak “Fakülte” başlığından “Sınav Soruları” seçeneğine, “Bölüm” başlığından öğretim yılını, “Ders” başlığından istenen öğretim yılında yapılan sınav sorularına ve cevap anahtarlarına ulaşabilirler.



AÖF Açıköğretim Ara ve Dönem Sonu Sınav Notunun Başarı Notuna Katkısı

Açıköğretim AÖF ve uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapılan programlarda (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan dersler ve ödevi olan dersler hariç) yapılan sınavlar sonucunda alınan notların, başarı notuna katkı oranları; ara sınav notunun %30’u, dönem sonu sınav notunun %70’tir.

Bir Dersin Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30 ) + (Dönem Sonu Sınav Notu X %70) değerle-rinin toplamı ile hesaplanır.

Örneğin; “Çağdaş Felsefe” dersinin ara sınavında 60, dönem sonu sınavında 80 alan bir öğrencinin başarı notu şu şekilde hesaplanmaktadır.

Başarı Notu = (60 X %30) + (80 X %70) => Başarı Notu = 18 + 56 => Başarı Notu = 74

AÖF'de Ödevi Olan Derslerde Başarı Notu Hesabı

Ödev uygulaması olan derslerde yapılan ara, dönem sonu sınavları ile ödev notunun ba-şarı notuna katkısı; ara sınav notunun %30’u, ödev notunun %20’si, dönem sonu sınav notunun %50’dir.

Örneğin; Bilgi Yönetimi programında ödevi alan “İşletim Sistemleri I” dersinin ara sına-vından 60, ödev notu 80, dönem sonu sınav notu 70 olan bir öğrencinin başarı notu şu şekilde hesaplanmaktadır.

Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30) + (Ödev Notu X %20) + (Dönem Sonu Sınav Notu X %50)

Başarı Notu = (60 X %30) + (80 X %20) + (70 X %50)

Başarı Notu = 18 + 16 + 35 => Başarı Notu = 69

AÖF'de okuyanlara kötü haber

Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür AÖF'de okuyan öğrencilerin bütünleme isyanı hakkında net konuştu...

Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür bugün yapmış olduğu açıklamada, bu sene dönem başında almış oldukları karardan dönmelerinin söz konusu olmadığını ve kesin bir dille bütünleme sınavının olmayacağını belirtti.

Açıköğretim fakültesinin dönemlik kredili sisteme geçtiğini hatırlatan Özgür, "Bu nedenle öğrencilerin değerlendirilmesi bağıl sisteme geçmiş oldu. Örgüt eğitimle bu geçişlerin sağlanması adına öğrenciler ara sınavı ve dönem sonu sınavıyla değerlendirilecek. Yani her iki sınavdaki başarılar dikkate alınacak. Bütünleme sınavı yapılmayacak" dedi.

BÜTÜNLEME İSYANI SOSYAL MEDYADA!

Bütünleme hakkı kaldırılan AÖF öğrencileri haklarını aramak ve bütünleme sınavı hakkının yeniden verilmesi için sosyal paylaşım sitesi Twitter'da organize oldu. AÖF yönetimi tarafından kaldırılan bütünleme sınavları AÖF öğrencilerini mağdur etmeye devam ediyor.

YÖK tarafından bütün üniversitelerde yapılması yasal zorunluluk haline getirilen bütünleme sınavları sadece AÖF'de yok. Bütünleme haklarını geri isteyen AÖF öğrencileri 'AÖF Bütünleme Sınavı Yardım Kampanyası' başlattı.
AÖF Bahar Dönemi
AÖF Sınav Arşivi