AÖF FİNAL SORU VE CEVAPLARI TIKLA ÖĞREN (AÇIKÖĞRETİM)



AÖF (Açıköğretim) bahar dönemi final sınavı için heyecan dorukta. AÖF (Açıköğretim) bahar dönemi final sınavı 23 - 24 Mayıs 2015 tarihlerinde yapılıyor. AÖF (Açıköğretim) bahar dönemi final sınavı sonuçları ne zaman açıklanıyor? AÖF final sınavı soru ve cevapları ne zaman açıklanıyor? aöf final sınavı...

AÖF öğrencilerinin beklediği gün geldi ve AÖF (Açıköğretim) bahar dönemi final sınavı 25-26 Ocak tarihlerinde yapılıyor. AÖF (Açıköğretim) bahar dönemi final sınavı için heyecan dorukta. AÖF final sınavına giren öğrenciler merakla AÖF final sınavı soru ve cevapları için ayrıca AÖF final sınavı sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Peki AÖF (Açıköğretim) bahar dönemi final sınavı sonuçları ne zaman açıklanıyor? ve AÖF final sınavı soru ve cevapları ne zaman açıklanıyor? AÖF final sınavı soru ve cevapları ve AÖF final sınavı sonuçları açıklanır açıklanmaz AÖF nin sitesiyle eş zamanlı olarak aofgiris.com'da

AÖF FİNAL SINAVI SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINA


AÖF FİNAL SINAVI SONUÇLARI BURADAN AÇIKLANACAK


AÖF SINAV TARİHLERİ 2015

Güz Dönemi Ara Sınavı 6 - 7 Aralık 2014
Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 24 - 25 Ocak 2015
Bahar Dönemi Ara Sınavı 18 - 19 Nisan 2015
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 23 - 24 Mayıs 2015
2014-2015 Öğretim Yılı Tek Ders Sınavı 27 Haziran 2015


AÖF güz dönemi final sınav soruları ve cevapları AÖF resmi web sitesi aof.anadolu.edu.tr 'den öğrenilebilir. 24-25 Ocak 2015 Cumartesi ve Pazar günleri tüm Türkiye genelinde yapılan sınav sorularının cevapları açıklandı.

AÖF güz dönemi final sınav sonuçlarının 13 Şubat 2015 tarihinde internet üzerinden açıklanması bekleniyor. AÖF güz dönemi ara sınav (Vize) sonuçları açıklanmıştı. AÖF sınavına giren öğrenciler (www.aof.andolu.edu.tr) sitesinden TC kimlik no ile sorgulama yapabilirler.

AÖF 2.dönem yani bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri 23 Şubat 2015 Pazartesi - 1 Mart 2015 Pazar tarihleri arasında gerçekleşecek.

Anadolu Üniversitesi İktisat, İşletme ve Açıköğretim Fakülteleri 2001 yılından bu yana sınav soruları ve cevap anahtarları e-Kitap biçiminde yayınlanmaktadır. Öğrenciler TC kimlik numarasıyla oturum açarak (Açıköğretim Fakültesi oturum açma sayfası: için tıklayınız) "Fakülte" başlığından "Sınav Soruları" seçeneğine, "Bölüm" başlığından öğretim yılını, "Ders" başlığından istenen sınavı seçerek sınav sorularına erişebilirler.

Eğer Açıköğretim sistemiyle öğrenim gören Açıköğretim Fakültesi, İşletme Fakültesi ve İktisat Fakültesi öğrencisi iseniz, "T.C. Kimlik Numaranız" ile e-Öğrenme Portalına oturum açabilirsiniz.

Eğer fakültede bu sistemle öğrenim gören Batı Avrupa Programı öğrencisi iseniz, "Öğrenci Numaranız" ile e-Öğrenme Portalına oturum açabilirsiniz.
Anadolu Üniversitesi örgün program öğrencileri de portalda "Öğrenci Numarası" ile oturum açabileceklerdir.

Yabancı uyruklu örgün program öğrencileri portalda "9..." ile başlayan "Öğrenci Numarası" ile oturum açabileceklerdir.

Eğer öğrencimiz değilseniz, yukarıdaki kutucuğa "konuk" yazarak e-Öğrenme Portalına oturum açabilirsiniz. Ancak bu durumda, çoğu hizmetimizden sınırlı olarak yararlanabilirsiniz.

Öğretim Üyeleri, kendilerine bildirilen kullanıcı adı ve şifreleri ile sistemde oturum açabilirler. Internet Explorer'da güvenlik ve gizlilik ayarları varsayılan düzeyden daha yukarda olmamalıdır.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri dışında bir yükseköğretim programından mezun olan ya da yukarıda adı geçen ders/dersleri alıp başarmış ve muafiyet talebinde bulunacak öğrenciler;

I. AŞAMA: http://aof.anadolu.edu.tr adresi “Öğrenci Girişi” linkinden T.C. kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaparak “Muafiyet İşlemleri” menüsünde ilgili alanları 26 Ocak – 13 Şubat 2015 tarihleri arasında doldurarak internet başvurusunu tamamlamalıdır.

II. AŞAMA: Muafiyet işlemleri için gerekli belge/belgelerini 26 Ocak – 13 Şubat 2015 tarihleri arasında AÖF Bürosuna teslim etmelidir. Muafiyet işlemleri için gerekli belge/belgeleri teslim etmeyen ya da eksik teslim eden öğrencinin ders transferi ve muafiyet başvurusu kabul edilmeyecektir.

AÖF ara sınavları yaklaşıyor. Aralık 2015 tarihlerinde yapılacak olan AÖF güz ara sınavları öncesi öğrenciler sınavlarda hangi konular ve ünitelerden sorular çıkacak, müfredata göre nerelere çalışmalıyım sorularının cevaplarını merak ediyorlar. AÖF ara sınavlarında hangi konu ve ünitelerden soru çıkacağını Açık Öğretim Fakültesi internet sitesi üzerinden yayınladığı Sınav Sorumluluk Üniteleri Kitapçığı ile öğrenciler ile paylaşıyor.


AÖF KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR TIKLA ÖĞREN!


SINAV SÜRESİ VE SINAV OTURUMLARI

Öğrencilere, sınava gireceği her ders için 20 soru sorulacak, 30'ar dakika sınav süresi verilecektir.

AÖF SINAV KURALLARI

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinde güz döneminde güz dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı, bahar döneminde bahar dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı olmak üzere ilgili öğretim dönemlerinde yeni kayıt yaptıran ve kaydını yenileten öğrencilere dört sınav yapılmakta olup öğrenciler Cumartesi-Pazar günleri sabah ve öğleden sonra dört oturumda sınavlara katılmaktadırlar.
Sınavlar Türkiye ve K.K.T.C. Lefkoşa'da aynı saatlerde sabah 9.30'da, öğlenden sonra 14.00'da yapılmaktadır.

Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavlar beş seçenekli çoktan seçmeli test şeklinde yapılmaktadır.Sınavın yapıldığı Cumartesi ve Pazar günlerinde AÖF büroları 08.00 – 16.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Öğrenciler seçmiş oldukları sınav merkezlerinde sınava katılırlar. Öğrencilerin; ara sınav ve dönem sonu sınavlarına hangi il, ilçe, bina, salon, sıra, tarihte ve saatte sınava gireceği "Sınava Giriş Belgesi"nde belirtilmektedir.

Öğrenciler, Sınav Giriş Belgesini sınav tarihinden bir hafta öncesinde Öğrenci Girişi bölümünden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak veya AÖF Bürolarından alacaklardır. Sınav Giriş Belgeleri öğrencilerin adreslerine posta ile gönderilmemektedir.Sınavların organizasyonu, uygulama ve değerlendirilmesi Anadolu Üniversitesince yürütülmektedir.

AÖF Açıköğretim Ara ve Dönem Sonu Sınav Notunun Başarı Notuna Katkısı

Açıköğretim AÖF ve uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapılan programlarda (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan dersler ve ödevi olan dersler hariç) yapılan sınavlar sonucunda alınan notların, başarı notuna katkı oranları; ara sınav notunun %30’u, dönem sonu sınav notunun %70’tir.

Bir Dersin Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30 ) + (Dönem Sonu Sınav Notu X %70) değerle-rinin toplamı ile hesaplanır.

Örneğin; “Çağdaş Felsefe” dersinin ara sınavında 60, dönem sonu sınavında 80 alan bir öğrencinin başarı notu şu şekilde hesaplanmaktadır.

Başarı Notu = (60 X %30) + (80 X %70) => Başarı Notu = 18 + 56 => Başarı Notu = 74

AÖF'de Ödevi Olan Derslerde Başarı Notu Hesabı

Ödev uygulaması olan derslerde yapılan ara, dönem sonu sınavları ile ödev notunun ba-şarı notuna katkısı; ara sınav notunun %30’u, ödev notunun %20’si, dönem sonu sınav notunun %50’dir.

Örneğin; Bilgi Yönetimi programında ödevi alan “İşletim Sistemleri I” dersinin ara sına-vından 60, ödev notu 80, dönem sonu sınav notu 70 olan bir öğrencinin başarı notu şu şekilde hesaplanmaktadır.

Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30) + (Ödev Notu X %20) + (Dönem Sonu Sınav Notu X %50)

Başarı Notu = (60 X %30) + (80 X %20) + (70 X %50)

Başarı Notu = 18 + 16 + 35 => Başarı Notu = 69
AÖF Bahar Dönemi
AÖF Sınav Arşivi