AÖF Final Soru ve Cevapları 27 - 28 Mayıs 2017 Tıkla Öğren!



AÖF Final Soru ve Cevapları 27 - 28 Mayıs 2017 AÖF Soru Cevapları Tıkla Öğren

AÖF sınav soru ve cevapları 27 - 28 Mayıs 2017 AÖF Final soru ve cevapları. 2017 AÖF Final Türkiye genelinde binlerce kişi girdi. 2017 AÖF Final soruları. 2017 AÖF Final cevapları. 2017 AÖF Final soru ve cevapları.2017 AÖF Final soru ve cevaplarını indirme paneli.2017 AÖF Final tüm ayrıntıları...

AÖF Öğrenci Girişi Yapmak için Tıklayınız

AÖF FİNAL SINAVI SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ..

2017 AÖF Final soru ve cevapları. 2017 AÖF Final Türkiye genelinde binlerce kişi girdi 2017 AÖF Final soruları. 2017 AÖF Final cevapları. 2017 AÖF Final soru ve cevapları. 2017 AÖF Final soru ve cevaplarını indirme paneli. 2017 AÖF Final tüm ayrıntıları haberimizin detayında bulabilirsiniz..

1 milyondan fazla AÖF öğrencisi bugün final sınavına girdi. AÖF final soru ve cevapları açıklanır açıklanmaz bu adreste sizin bilgilerinize sunulacaktır. AÖF final sınavı soru ve cevapları ilk olarak aofgiris.com adresinde yayınlanacaktır..

15 Temmuz 2017 AÖF giriş belgesi. AÖF tek ders sınav tarihleri belli oldu mu? AÖF sınav takvimi açıklandı mı? AÖF giriş belgemi nasıl alabilirim? AÖF final sınavı ne zaman? AÖF giriş belgesi aofgiris.com adresinde. AÖF (Açıköğretim) öğrencilerini vize sınav sonuçlarından sonra AÖF (Açıköğretim) final sınavı heyecanı sardı. AÖF ögrencileri AÖF fiinal sınavı giriş belgesini nasıl temin edebilirler. AÖF final sınavı yeri sorgulama nereden yapılır? AÖF final sınavı ile ilgili detaylar aofgiris.com adresinde.

AÖF giriş belgeleri ve AÖF tek ders sınav tarihleri aofgiris.com adresinde sizlerle. Milyonlarca Açık Öğretim fakültesi öğrencisinin merakla beklediği sınav tarihleri belli oldu. AÖF final sınavı bugün yapılacak. AÖF final sınavı cevap anahtarları öğrenciler sınavdan çıkar çıkmaz aofgiris.com adresinde olacak.

AÖF (Açıköğretim) öğrencilerini AÖF tek ders sınavı heyecanı sardı. AÖF (Açıköğretim) tek ders sınavı 15 Temmuz 2017 tarihinde yapılacak? AÖF ögrencileri AÖF tek ders sınavı giriş belgesini nasıl temin edebilirler. AÖF tek ders sınavı yeri sorgulama nereden yapılır? AÖF tek ders sınavı ile ilgili detaylar burada...

*** AÖF Tek Ders Sınav Giriş Yerlerini Öğrenmek için Buraya Tıklayınız

AÖF Açıköğretim Ara ve Dönem Sonu Sınav Notunun Başarı Notuna Katkısı

Açıköğretim AÖF ve uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapılan programlarda (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan dersler ve ödevi olan dersler hariç) yapılan sınavlar sonucunda alınan notların, başarı notuna katkı oranları; ara sınav notunun %30’u, dönem sonu sınav notunun %70’tir.

Bir Dersin Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30 ) + (Dönem Sonu Sınav Notu X %70) değerle-rinin toplamı ile hesaplanır.

Örneğin; “Çağdaş Felsefe” dersinin ara sınavında 60, dönem sonu sınavında 80 alan bir öğrencinin başarı notu şu şekilde hesaplanmaktadır.

Başarı Notu = (60 X %30) + (80 X %70) => Başarı Notu = 18 + 56 => Başarı Notu =74

Sınava girmek için gerekli belgeler

1 Sınav Giriş Belgesi (bu belge-renkli veya siyah-beyaz olabilir)
2 Öğrenci Kimlik Kartı veya Öğrenci Tanıtım Kartı veya sınavda geçerli öğrenci kimlik belgesi.
3 Nüfus Cüzdanı, Sürücü Belgesi, Pasaport veya bunlara eşdeğer kimlik belgesi.

Not: Giriş belgelerinizin çıktısını aldığınızda tüm kenar çerçevelerinin göründüğünden emin olunuz.

Sınava Giriş Belgesi'ni nasıl alabilirim?

“Sınava Giriş Belgeleri” öğrencilerin adreslerine posta ile gönderilmeyecektir! Öğrenciler, “Sınava Giriş Belgesi”nin dökümünü sınav tarihinden bir hafta öncesinden başlayarak AÖF Bürolarından veya https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinden T.C. kimlik numarası ve şifrelerini kullanarak alabilirler. Öğrenciler Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan; sınav ili, bina, salon, sıra, sınav tarihi ve saatinde sınava girmek zorundadırlar. Sınava gireceğiniz binayı sınavdan en az bir gün önce mutlaka görünüz. Ayrıca sınav saatinden bir saat önce sınava gireceğiniz binada hazır bulununuz. Sınava giriş belgesinde belirtilen yerde ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için (mazeretli bile olsalar) başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmaz. Bu nedenle, her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir. Mazeretli bile olsalar, öğrenciler için mazeret sınavı açılmaz.

İnternetten almış olduğum Sınava Giriş Belgesi’ni AÖF bürosuna onaylatmam gerekiyor mu?

(https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim) adresinden aldığınız Sınava Giriş Belgesi, Öğrenci Kimlik/Tanıtım Kartı ve özel kimlik belgeniz ile sınava katılabilirsiniz. Sınava Giriş Belgesi'ni AÖF bürolarına onaylatmanız gerekmemektedir.

Sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor?

Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren yaklaşık 30 gün içinde (https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim) adresinde yayımlanmakta ve öğrenciler T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle sonuçlara ulaşabilmektedir. Sınav sonuçları öğrencilerin adreslerine ayrıca postalanmayacaktır.

Sınav soruları ve cevap anahtarları internette nerede yayımlanmaktadır?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri 2001 yılından itibaren sınav soruları ve cevap anahtarları e-Öğrenme Portalında e-Kitap biçiminde yayımlanmaktadır. Öğrenciler, Açıköğretim e-Öğrenme Portalına (http://sinav.eogrenme.anadolu.edu.tr/) adresindeki “Oturum Aç” kısmından T.C. kimlik numarasıyla oturum açarak “Fakülte” başlığından “Sınav Soruları” seçeneğine, “Bölüm” başlığından öğretim yılını, “Ders” başlığından istenen öğretim yılında yapılan sınav sorularına ve cevap anahtarlarına ulaşabilirler.

ÖĞRENCİLERE UYARILAR!

Öğrencilerin sınavlara girebilmesi için sınava ait giriş belgesi, öğrenci kimlik kartı veya belgesi, fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesini mutlaka yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Sınava gelirken öğrencilerin yanında bulundurmaması gerekenler ise şunlar:


"Cep telefonu, telsiz, çağrı cihazı ve benzeri iletişim araçları, dersle ilgili her türlü kitap, not ve benzeri fotoğraf makinesi, kamera ve benzeri görüntü kaydetmeye yarayan cihazlar, databank, taşınabilir bilgisayar ve benzeri veri depolamaya elverişli elektronik cihazlar, ruhsatlı veya ruhsatsız her türlü silah."

SINAVA GİRMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Sınav Giriş Belgesi (bu belge-renkli veya siyah-beyaz olabilir)
2. Öğrenci Kimlik Kartı veya Öğrenci Tanıtım Kartı veya sınavda geçerli öğrenci kimlik belgesi.
3. Nüfus Cüzdanı, Sürücü Belgesi, Pasaport veya bunlara eşdeğer kimlik belgesi.
Not : Giriş belgelerinizin çıktısını aldığınızda tüm kenar çerçevelerinin göründüğünden emin olunuz


SINAVA GELİRKEN YANINIZDA BULUNMAMASI GEREKENLER

Aşağıdakilerden herhangi birinin, kapalı durumda olmasına rağmen yanınızda bulunduğu tespit edildiğinde sınavınız geçersiz sayılacaktır.

1. Cep telefonu, telsiz, çağrı cihazı vb. iletişim araçları.
2. Dersle ilgili her türlü kitap, not vb.
3. Fotoğraf makinesi, kamera vb. görüntü kaydetmeye yarayan cihazlar.
4. Databank, taşınabilir bilgisayarlar vb. veri depolamaya elverişli elektronik cihazlar.
5. Ruhsatlı veya ruhsatsız her türlü silah

ÖNEMLİ UYARILAR

1. Kimlik kontrolleri, üst arama ve salona yerleştirme işlemlerinin zamanında tamamlanabilmesi için sınav saatinden bir saat önce sınava gireceğiniz binanın kapısında hazır bulununuz.
2. Sınava 15 dakikadan daha fazla gecikenler sınava alınmayacaktır. Sınav başladıktan sonraki ilk 15 dakika içinde, sınava geç kalan öğrenciler, Bina Sınav Sorumlusunun yazılı izin vermesi halinde sınava alınacaktır.
3. Yumuşak uçlu siyah yazan birkaç kurşun kalem ve iz bırakmadan silen silgi yanınızda olmalıdır. (Cevap Kağıdına siyah kurşun kalem dışında bir kalemle yapılacak işaretlemeler okutulamamaktadır.)
4. Öğrenci ve sınav hizmetleri için https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresini kullanabilirsiniz.
5. Öğrenci Kimlik Kartı veya Öğrenci Tanıtım kartınızı henüz almamışsanız, bağlı olduğunuz büronuzdan alınız.
6. Sınav sırasında hesap makinesi kullanılabilir. Ancak, alfabetik tuş takımı bulunan hesap makineleri (Databank, taşınabilir bilgisayarlar vb. özel elektronik cihazlar) kullanılmayacaktır.
7. Kıtalarından izinli olan er-erbaşlar dışında, resmi kıyafetle sınava girilmeyecektir.
8. Sınava gireceğiniz binayı sınavdan en geç bir gün önce görünüz.Açıköğretim Sistemi'nden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güney ise, çok yoğun bir öğrenci sayıları olduğuna dikkat çekti. Sınavla alakalı bilgiler aktaran Güney, “1 milyon 62 bin 532 öğrenci ilk oturumda, 2'nci oturumda da 1 milyon 104 bin öğrenci, 3'üncü oturumda ise 695 bin ve 4'üncü oturumda 774 bin kadar öğrenci sayısına sahibiz. 320 üniversite temsilcisi bu sınavda görevli. Bunun dışında gelecekle ilgili sizlere söyleyeceğim şeyler var. BAUM ile birlikte otomasyon yazılım sistemi geliştiriyoruz. Nisan'dan itibaren Açıköğretim Fakültesi sınavlarının görevlerini sizlere başlangıç olarak vereceğiz. Bir yıllık planı verdikten sonra konferanslar, kongreler gibi kişisel planlarınızı ona göre yapacağınızı düşünüyoruz. Bu otomasyon sistemi ile bunları yapmaya çalışacağız bundan sonraki dönemler. Bunun dışında sınav için gittiğiniz yerlerde gider gitmez koordinatörler ile görüşürseniz ve bize geri bildirim verirseniz çok memnun olacağız. Şubat'a kadar raporlarınızı bekliyoruz. Bir diğer nokta da AÖF Bürolarına uğrar, onların eksikleri ve istekleri doğrultusunda bizi bilgilendirirseniz bizim için güzel olur.Ocak tarihlerinde 1 milyon 378 bin 896 öğrenci sınava girecek ki bu rakam oldukça yüksek. 1'inci ve 2'nci oturumlar oldukça kalabalık. 10 bin 507 binada sınavlarımız gerçekleşecek. Kullanılan kutu sayısı 27 bin 515. Sizden beklediğimiz IBAN numaralarına gösterildiği şekilde dikkat etmeniz. Herkese sınavda kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.


ÖĞRENCİLERE UYARILAR!

Öğrencilerin sınavlara girebilmesi için sınava ait giriş belgesi, öğrenci kimlik kartı veya belgesi, fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesini mutlaka yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Sınava gelirken öğrencilerin yanında bulundurmaması gerekenler ise şunlar:


"Cep telefonu, telsiz, çağrı cihazı ve benzeri iletişim araçları, dersle ilgili her türlü kitap, not ve benzeri fotoğraf makinesi, kamera ve benzeri görüntü kaydetmeye yarayan cihazlar, databank, taşınabilir bilgisayar ve benzeri veri depolamaya elverişli elektronik cihazlar, ruhsatlı veya ruhsatsız her türlü silah."


- Anadolu Üniversitesi İktisat, İşletme ve Açıköğretim Fakülteleri 2001 yılından bu yana sınav soruları ve cevap anahtarları e-Kitap biçiminde yayınlanmaktadır. Öğrenciler TC kimlik numarasıyla oturum açarak "Fakülte" başlığından "Sınav Soruları" seçeneğine, "Bölüm" başlığından öğretim yılını, "Ders" başlığından istenen sınavı seçerek sınav sorularına erişebilirler.

-Eğer Açıköğretim sistemiyle öğrenim gören Açıköğretim Fakültesi, İşletme Fakültesi ve İktisat Fakültesi öğrencisi iseniz, "T.C. Kimlik Numaranız" ile e-Öğrenme Portalına oturum açabilirsiniz.

-Eğer Açıköğretim sistemiyle öğrenim gören Batı Avrupa Programı öğrencisi iseniz, "Öğrenci Numaranız" ile e-Öğrenme Portalına oturum açabilirsiniz.

-Anadolu Üniversitesi örgün program öğrencileri de portalda "Öğrenci Numarası" ile oturum açabileceklerdir.

-Yabancı uyruklu örgün program öğrencileri portalda "9..." ile başlayan "Öğrenci Numarası" ile oturum açabileceklerdir.

-Eğer öğrencimiz değilseniz, yukarıdaki kutucuğa "konuk" yazarak e-Öğrenme Portalına oturum açabilirsiniz. Ancak bu durumda, çoğu hizmetimizden sınırlı olarak yararlanabilirsiniz.

-Öğretim Üyelerimiz, kendilerine bildirilen kullanıcı adı ve şifreleri ile sistemde oturum açabilirler.

-Internet Explorer'da güvenlik ve gizlilik ayarları varsayılan düzeyden daha yukarda olmamalıdır.

-e-Öğrenme portalına Türkçe karakterli alan adları (https://ekampus.anadolu.edu.tr/) vb.) ile giriş yapabilirsiniz. Bunun için Internet Explorer 7.0 ya da Mozilla Firefox 2.0 kullanmanız gerekmektedir.


Anadolu Üniversitesi İktisat, İşletme ve Açıköğretim Fakülteleri 2001 yılından bu yana sınav soruları ve cevap anahtarları e-Kitap biçiminde yayınlanmaktadır. Öğrenciler TC kimlik numarasıyla oturum açarak “Fakülte” başlığından “Sınav Soruları” seçeneğine, “Bölüm” başlığından öğretim yılını, “Ders” başlığından istenen sınavı seçerek sınav sorularına erişebilirler.

Eğer Açıköğretim sistemiyle öğrenim gören Açıköğretim Fakültesi, İşletme Fakültesi ve İktisat Fakültesi öğrencisi iseniz, "T.C. Kimlik Numaranız" ile e-Öğrenme Portalına oturum açabilirsiniz.

Eğer Açıköğretim sistemiyle öğrenim gören Batı Avrupa Programı öğrencisi iseniz, "Öğrenci Numaranız" ile e-Öğrenme Portalına oturum açabilirsiniz.

Anadolu Üniversitesi örgün program öğrencileri de portalda "Öğrenci Numarası" ile oturum açabileceklerdir.

Yabancı uyruklu örgün program öğrencileri portalda "9..." ile başlayan "Öğrenci Numarası" ile oturum açabileceklerdir.

Eğer öğrencimiz değilseniz, yukarıdaki kutucuğa "konuk" yazarak e-Öğrenme Portalına oturum açabilirsiniz. Ancak bu durumda, çoğu hizmetimizden sınırlı olarak yararlanabilirsiniz.

Öğretim Üyelerimiz, kendilerine bildirilen kullanıcı adı ve şifreleri ile sistemde oturum açabilirler.

Internet Explorer'da güvenlik ve gizlilik ayarları varsayılan düzeyden daha yukarıda olmamalıdır.

e-Öğrenme portalına Türkçe karakterli alan adları (https://ekampus.anadolu.edu.tr/) ile giriş yapabilirsiniz. Bunun için Internet Explorer 7.0 ya da Mozilla Firefox 2.0 kullanmanız gerekmektedir.

AÖF Nedir?

1982- 1983 öğretim yılında, Anadolu Üniversitesi’ne bağlı olarak başlamıştır. Daha önce 70’li yıllarda Mektupla Öğretim adı altında uygulanmak istenen bu tip eğitim sistemi, bazı nedenlerden dolayı başarısız olmuştur. 1982 yılında başlayıp günümüze kadar ulaşan AÖF sistem, ilk dönemlerdeki aksaklıklarını gidererek, günümüzde 500 bin öğrenciye eğitim veren, başarılı bir kurumdur.

1982- 1983 öğretim yılında, Anadolu Üniversitesi’ne bağlı olarak başlamıştır. Daha önce 70’li yıllarda “Mektupla Öğretim” adı altında uygulanmak istenen bu tip eğitim sistemi, bazı nedenlerden dolayı başarısız olmuştur. 1982 yılında başlayıp günümüze kadar ulaşan AÖF sistem, ilk dönemlerdeki aksaklıklarını gidererek, günümüzde 500 bin öğrenciye eğitim veren, başarılı bir kurumdur. Anadolu Üniversitesi bünyesinde halen 3 fakültede AÖF sistemi ile eğitim verilmektedir. Bunlar İktisat Fakültesi, İşletme Fakültesi ve Önlisans öğrencilerinin eğitimini veren Açık Öğretim Fakültesidir.

AÖF’ de hangi bölümler var?

Anadolu Üniversitesi bünyesinde toplam 3 fakülte ve 20 bölümle AÖF sistemi ile eğitim vermektedir. Önlisans ve Lisans programları olarak ikiye ayırırsak;

Anadolu Üniversitesi bünyesinde toplam 3 fakülte ve 20 bölümle AÖF sistemi ile eğitim vermektedir. Önlisans ve Lisans programları olarak ikiye ayırırsak;

Anadolu üniversitesi bünyesinde toplam 3 fakülte ve 20 bölümle AÖF sistemi ile eğitim vermektedir. Önlisans ve Lisans programlarının tam listesi aşağıdadır.

AÖF ÖNLİSANS PROGRAMLARI

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Sosyal Bilimler Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Ev İdaresi Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Halkla İlişkiler Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Yerel Yönetimler Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Dış Ticaret Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Muhasebe Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Bankacılık ve Sigortacılık Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İlahiyat Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Tarım Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Bilgi Yönetimi Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Laborant ve Veteriner Sağlık Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı

AÖF LİSANS PROGRAMLARI

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İşletme Fakültesi İşletme Bölümü

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi Maliye Bölümü

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi İktisat Bölümü

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm