AÖF sınav yerleri giriş belgesi AÖF sisteminden yapılıyor

Açıköğretim Fakültesi sınav yerleri belgesi, Anadolu Üniversitesi tarafından sunulan online sistem üzerinden alınabiliyor.


AÖF sistemine bağlanmak için anadolu.edu.tr sayfasına giriş yaparak giriş belgenize ulaşabilirsiniz. Bu arada AÖF sisteminden ulaştığınız giriş belgesini çıktısını alabilirsiniz.

Öte yandan Karabük Üniversitesi tarafından doğu ve batı medeniyetlerini buluşturan Hicaz Demiryolları'nın kurucusu 34. Osmanlı Halifesi II. Abdülhamid Han'a, Hicaz Demiryolu'na katkılarından dolayı onursal doktora unvanı verildi. Abdülhamit Han'a demir yollarına katkılarından dolayı Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü'nün teklifi ile üniversite senatosunca verilen 'onursal doktora unvanı'nı hanedanın Türkiye'de yaşayan en yaşlı üyesi olan Harun Osmanoğlu teslim aldı.

Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene, Rektör Prof.Dr. Burhanettin Uysal, Vali Yardımcısı Abidin Uysal, Kardemir AŞ Genel Müdürü Fadıl Demirel, çevre illerdeki üniversite rektörleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşma yapan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, "Bugün üniversitemizde 100 yılın vefa borcunu ödüyoruz. Türkiye bugün burada yani üniversitemizde tarihi bir olaya şahit olmaktadır. İlklerin üniversitesi olan ve Türkiye de ilk olan Raylı Sistemler Mühendisliği tarafından demir yollarının banisi, kurucusu son Halife II. Abdülhamid Han Hazretleri'ne fahri doktora ödülü takdim etmekten mutluluk duymaktayız." dedi. Rektör Uysal, amaçlarının Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği "Türk evladı ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır." sözünü hatırlatmak olduğuna dikkat çekti.

Hanedanın Türkiye'de yaşayan en yaşlı üyesi Harun Osmanoğlu ise konuşmasında "Öncelikle sözlerime selamların en güzeli 'Selamun Aleyküm' ile başlamak istiyorum. Bize bu mutlu anı yaşatan Karabük Üniversitesi'ne ve Rektör Burhanettin Uysal Beye' çok teşekkür ediyorum. Bu güzel olayın diğer padişahlar için de yapılmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Bu arada Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF)'in düzenlediği 6. Uluslararası Öğrenci Buluşması, Samsun'da yapıldı. Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği koordinasyonunda gerçekleşen buluşmada 60 ülkeden 300 öğrenci, açtıkları stantlarda kültürlerini tanıttı. Yabancı öğrencilerin stantlarını ziyaret eden Samsunluların buluşmasında ise renkli görüntüler yaşandı.

Cumhuriyet Meydanı'na gerçekleşen 6. Uluslararası Öğrenci Buluşması, büyük ilgi gördü. Somalili üniversite öğrencisi Hasan Abdülrezzak Ahmet'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte, mehteran takımı gösteri yaptı. Çok sayıda ülkeden öğrencilerin yöresel halk dansları gösterileri ise etkinliğe renk kattı. Moğalistan'dan Kenya'ya, Türkmenistan'dan Suriye'den Bosna'ya kadar 24 farklı ülkenin stantlarında en fazla ilgiyi ise Mescid-i Aksa görünümlü standı ile Filistin gördü. Vatandaşlar misafir öğrencilerle hatıra fotoğrafları çektirmek için birbirleriyle yarışırken, lise öğrencilerinin yabancı üniversitelilerle sohbeti ise ayrı bir güzellik olarak objektiflere yansıdı.

Belediyeler ile sivil toplum örgütlerinin de yer altığı stantların açılışını Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Kredi ve Yurtlar Kurumu Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, UDEF Başkanı Mehmet Ali Bolat ile çok sayıda bürokrat yaptı.

Uluslararası Öğrenci Buluşması'nın açılış konuşmasını yapan Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Yard. Doç. Menderes Kabadayı, amaçlarının misafir öğrencilerin eğitimlerini aldıktan sonra Samsun ve Türkiye'yi ikinci vatandaşı olarak görmelerini sağlamak olduğunu söyledi. Yard. Doç. Dr. Kabadayı, öğrencilerin dili, dini, ırkı ile değil, onların eğitimleri ve misafirlikleri ile ilgilendiklerini söyledi. UDEF Başkanı Mehmet Ali Bolat, etkinliğin 23 sivil toplum kuruluşu desteği ile gerçekleştiğini hatırlatarak, "Dünya'nın kültürü bugün Samsun'da. 80 günde değil 2 günde devri alem. 2 gün buraya gelen Samsunlular, dünyanın dört bir tarafına görmüş olacaklar." diye konuştu.

DÜNYA BARIŞINA KATKI SAĞLAYACAK

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, öğrenci buluşmasının Dünya barışı için büyük önem taşıdığının altını çizdi. Böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Vali Aksoy, "Üniversitemizde 64 ülkeden bin 264 öğrenci eğitim ve öğretim görmektedir. Bu sayı ile üniversitemiz, yabancı öğrencilerin eğitim gördüğü üniversitelerden birisidir. Bu bakımdan uluslararası öğrencilerin buluşma noktalarından birisi de Samsun olması bu yönüyle önemli ve anlamlıdır. Samsun bir eğitim şehri olma yolunda gençlerin buluşma noktası olma yolunda hızla devam ediyor. Çeşitli ülkelerin öğrencileri kendi stantlarını açtılar. Kültürlerini bizlerle paylaşacaklar. Uluslararası alanda farklı kültürlere, inançlara, renklere sahip olan öğrencileri bir arada ve farklı kültürlerini tanıtma adına buradalar. Gençlerin bir araya gelmesi, kültürlerini paylaşması, dostluklarını kurması, dünya barışına da önemli katkılar sağlayacaktır. İnsanların birbirlerini tanıma anlamında onlara fırsat vermek için önemli bir etkinlik olarak görüyorum." ifadelerini kullandı.
AÖF Bahar Dönemi
AÖF Sınav Arşivi