AÖF Dikey Geçiş Başvuru Kaydı ve Gerekli Evraklar
AÖF Dikey Geçiş Başvuru ve Kayıt İşlemleri için Tıklayınız
AÖF Dikey Geçiş Başvuru ve Kayıt Kılavuzu İndirmek için Tıklayınız
Kimler Dikey Geçiş Başvurusu Yapabilir?
"Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik" esaslarına göre Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi önlisans programı mezunlarından lisans öğrenimine devam etmek isteyenler dikey geçişle kayıt yaptırabilmektedirler.
Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi önlisans programları son sınıf öğrencileri ve mezunlarının, örgün ve açıköğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili sınav ve yerleştirme işlemleri Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülmektedir. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi önlisans programları son sınıf öğrencileri ve mezunları, 2018-2019 öğretim yılında Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine dikey geçiş yapmak istiyorlarsa 2018 Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmek zorundadırlar.
Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 21 Temmuz 2018 tarihinde uygulanacaktır. Sınava başvurular, 16-24 Mayıs 2018 tarihleri arasında alınacaktır. Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 09.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabileceklerdir.
Adaylar, 2018-DGS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Adayların DGS kılavuzunu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.
Not: AÖF AÖF Dikey Geçiş Başvuruları Hakkında Güncel Duyurulardan Haberdar Olmak için Buraya Tıklayınız
2018-2019 Öğretim Yılı İçin Planlanan İnternet Başvuru ve Kayıt Tarihleri*
İnternet Başvuru Tarihi 24 - 28 Eylül 2018
İnternet Başvuru Adresi http://aof.anadolu.edu.tr
AÖF Bürosundan Kayıt Tarihi 24 - 28 Eylül 2018
AÖF Bürosundan Mazeretli Kayıt Tarihi 28 Eylül 2018
* Dikey Geçiş İnternet Başvuru ve Kayıt tarihleri, 2018-Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yerleştirme sonuçlarının açıklandığı tarihe bağlı olarak değişebilir.
Adaylar, http://aof.anadolu.edu.tr adresinden Kayıt Otomasyonu bağlantısı “Dikey Geçiş” linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştireceklerdir. Daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF Bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır.
Başvuru İçin Yapılması Gerekenler:
Meslek Yüksekokulu veya Açıköğretim Fakültesi Önlisans Programlarından mezun olanlar Dikey Geçiş kapsamında mezuniyet alanlarına göre Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin 5.yarıyılına doğrudan veya fark dersleri alarak başvuru yapabilirler.Başvuru için Buraya Tıklayınız
- Kayıt için gerekli belgeleri hazırlayınız.
- Öğrenim bedellerini bankaya yatırınız.
- AÖF bürosuna giderek kaydınızı yaptırınız.
Kayıt İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Dikey geçişe kayıt yaptırabilmeniz için gerekli olan evraklar aşağıda listelenmiştir. Bu evraklaları kayıt anından önce hazırlamanız gerekmektedir.
- Öğrenim Belgesi
- Askerlik Durumu Beyanı (sadece erkek adaylar için gereklidir)
- Fotoğraf
- Internet Başvuru Belgesi
- Fotoğraflı-İmzalı Form
- Öğrenci Bilgi Formu
Engelli adaylar kendilerine özel ayrılmış salonlarda sınava girebilmek için sağlık raporunun fotokopisini Aöf Bürosuna başvurarak kayıt anında teslim etmeleri gerekmektedir. Ayrıntı için tıklayınız.
Bakanlar Kurulu Kararında sayılan kanunlar kapsamına giren Şehitlerin Eş ve Çocukları, Malullerin kendileri ile eş ve çocukları, Şeref Aylığı Alan ve Bunların Eş ve Çocukları durumlarını kanıtlayan resmi belgelerini, yukarıda listelenen kayıt belgeleri ile birlikte banka ödemesini yapmadan AÖF bürosuna vermeleri gerekmektedir.
Öğretim Giderinin Ödenmesi
Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine yeni kayıt yaptıracak öğrenciler Bakanlar Kurulu Kararı gereğince kitap, sınav hizmetleri, basılı malzemeler ve diğer hizmetler karşılığı olan ve Anadolu Üniversitesince belirlenen “Dönem Öğretim Gideri” ödemelerini kayıt için AÖF bürosuna gitmeden önce Vakıfbank’a yapmalıdırlar.
Bu ödemeleri görmek için Dikey Geçiş Öğretim Gideri konumuza göz atmanızı tavsiye ederiz.
Aöf Bürosuna Kayıt
Yukarıda belirtilen evraklar ve ödeme dekontunuzla beraber bağlı bulunduğunuz Aöf bürosuna giderek kaydınızı tamamlayabilirsiniz. Aöf Bürolarının adres ve telefonlarına ulaşmak için Buraya Tıklayınız.
AÖF Bürolarının Adres ve Krokileri
AÖF Büroları, öğrencilerimizin bazı işlemlerini Eskişehir'e gelmeden yapabilmelerini sağlamaktadır. Büroların illere göre adres ve krokileri aşağıdadır.
AÖF bürolarımızın mesai saatleri ihtiyaca ve bölgenin özelliğine göre Dekanlıkça değiştirilebilir veya farklı olarak düzenlenebilir. Bu düzenlemeler AÖF bürolarında ilan edilir.
Açıköğretim sistemiyle öğretim yapan fakültelere kayıtlı öğrenciler öğrencilik işlemleri ile ilgili her türlü soruları için Açıköğretim Etkileşim Merkezinin (Çağrı Merkezi) 444 10 26 numaralı telefonu arayacaklardır.
Not: 2018/2019 Açıköğretim Dikey Geçiş Başvuru ve Kayıt Tarihlerini Öğrenmek için Buraya Tıklayınız
AÖF Dikey Geçiş Kayıt
- Açıköğretim Dikey Geçiş Başvuru Kayıt Tarihleri
- Açıköğretim Dikey Geçiş Kayıtları Nasıl Yapılır?
- AÖF Dikey Geçiş Başvuru Kaydı ve Gerekli Evraklar
- AÖF Dikey Geçiş Bölümleri Nelerdir?
- AÖF Dikey Geçiş Bölümleri Tıkla Öğren
- AÖF Dikey Geçiş için Ödenecek Miktarlar
- AÖF Dikey Geçiş Kayıt Başvuruları için Tıklayın!
- AÖF Dikey Geçiş Kayıt Ücretleri Ne Kadar,Hangi Bankaya Yatacak?
- Aöf Dikey Geçiş Yönetmeliği
- DGS Akademik Ortalama İşlemleri için Tıklayın!
- DGS AÖF Sınavı Giriş Yerleri Tıkla!
AÖF Kayıt
- AÖF Dikey Geçiş Kayıt
- AÖF İkinci Üniversite Kayıt
- AÖF Yatay Geçiş Kayıt
- AÖF ÖSYS Yeni Kayıt
- AÖF Kayıt Yenileme
- AÖF ÖSYS Ek Yerleştirme Kayıtları
- AÖF Af Kapsamında Kayıt
- AÖF Mazeretli Kayıt
- AÖF Lisans Tamamlama Kayıt
- AÖF Çoklu Kayıt
- AÖF Kayıt Silme
- AÖF Kayıt Sorgulama
- AÖF Kayıt Dondurma
- AÖF Ders Seçme